De toekomst van online marketing hangt af van explainer video's
Leestijd: 5 minuten

Iedereen op internet speculeert over de toekomst van online marketing. Wat wordt de volgende kosteneffectieve stap? En op welk type (marketing) content moet je je geld inzetten?

Deskundigen op het gebied van sociale media, invloedrijke marketeers, blogs, en onderzoeksbureau’s over de hele wereld zijn het over één ding eens: 

Video neemt de online marketingwereld over en wordt de toekomst van online marketing.

Zorg dat je helemaal toekomstbestendig bent: lees en bekijk hier de nieuwste video marketing studies en aankondigingen, zodat je klaar bent voor deze marketing revolutie.

Video Marketing neemt sociale media over

Op dit moment gebruikt 81% van de in de VS gevestigde marketeers video's in hun online campagnes. Interessant detail daarbij is dat meer dan 70% van plan is hun budget voor videoadvertenties het komende jaar te verhogen. Als dat geen aanmoediging is voor degenen die nieuw zijn op het vlak van marketing video’s!

Het afgelopen jaar is videocontent zo sterk gegroeid op de grootste sociale netwerken dat er  snel gloednieuwe strategieën voor video marketing analyse ontwikkeld moest worden en dat er zelfs nieuwe video promotiediensten vrijgegeven moest worden. Laten we eens kijken hoe elk belangrijk sociaal netwerk omging met het scenario voor videomarketing:

1. Facebook

Facebook was geïnteresseerd in de echte impact van marketing video's in hun nieuwsfeed. Het prestigieuze onderzoeksbureau Nielsen voerde daarop in opdracht van Facebook een enquête uit. Uit de analyse bleek dat tijdens de eerste 10 seconden marketing video's op Facebook: 

● Naamsbekendheid verhoogd tot 65%

● Koopintentie verhoogd tot 72%

De onderzoeksresultaten uit het onderzoek van Nielsen plaatst video niet alleen als een van de meest interessante soorten marketing content, maar ook als de meest efficiënte marketingtool!

Geïntresseerd in een explainer video?

2. Twitter

In tegenstelling tot Facebook hebben de mensen van Twitter geen enquête of analyse gemaakt over de impact van videomarketing. Zij sprongen gewoon direct in het diepe en begonnen met experimenteren. De afgelopen tijd lanceerden ze:

● Gesponsorde video advertenties: adverteerders kunnen nu marketing video's uploaden en verspreiden. Het bereik en de effectiviteit van de content meten ze met een video analysetool.

● Native Video Player: de eigen video player van Twitter concurreert hard met YouTube. Twitter staat video's toe van maximaal 10 minuten zonder limiet aan grootte.

● Video’s insluiten: gebruikers kunnen nu hun favoriete video's van Twitter halen en op hun websites plaatsen zonder dat een andere video-host of -speler nodig is.

3. YouTube en Google

"Als je in de toekomst kijkt, zal veel van de content die gedeeld wordt video zijn. En video's passen heel goed in onze nieuwsfeed"

YouTube kent het spelletje. Zij zijn tenslotte de eerste video hosting site en de op één na grootste zoekmachine ter wereld. Ze lopen voor op video marketingstrategieën en hebben onlangs hun analysetool vernieuwd. Zo hoeft niemand meer gebruikt te maken van Google AdWords om resultaten te meten. Een fijne zet! Video marketingcampagnes zijn daarmee eenvoudiger geworden voor adverteerders.

Tegelijkertijd voerde papa Google een ander videomarketing onderzoek uit. Hieruit bleek dat marketingvideo's de beste marketing keuze zijn voor app-promotie. De video’s verhogen het download percentage van apps met gemiddeld 10% en hebben een lager kosteneffectief tarief van 40%, vergeleken met andere advertentie formats.

Na dit alles kan niemand meer ontkennen dat videomarketing de toekomst is van sociale media.

Hoe laat je video voor jou werken?

Dan is natuurlijk nu de vraag: hoe kun je videomarketing dan succesvol inzetten voor jouw bedrijf?

Lees ook: Hoe boost je je marketing met uitleganimaties?

Webinars, screencast-video's en live-action shorts zijn geweldige manieren om video's toe te passen in je social media strategie, maar het is bewezen dat geanimeerde explainer video’s de perfecte marketingtool zijn om een merk te laten opvallen. Ze zijn boeiend, super overtuigend en ze kunnen ook de verkoop met gemiddeld 20% (!) laten groeien.

Bekijk deze geanimeerde explainer video als voorbeeld:

Videomarketing neemt de wereld over

We hebben vrij duidelijk laten zien dat video al sociale media overneemt, maar hoe zit het met de rest van de toekomst van videomarketing?

Listen up: Onderzoekers voorspellen dat video 80% van de online marketingwereld in beslag zal nemen in 2025.

Inderdaad, dat is zo goed als alles. Onderzoeksbureau Cisco voorspelt dat bijna 80% van het internetverkeer in de wereld in 2025 een vorm van video zal zijn (inclusief marketing video's maar ook online tv en video on-demand diensten) en dat 79% van het mobiele verkeer wereldwijd online video verkeer zal zijn.

Toevallig kondigde Mark Zuckerberg zelf aan dat zijn sociale netwerk de komende jaren op videomarketing zal inzetten. Hij zei: 

Ja, dat hoor je goed. Dit is een directe oorlogsverklaring aan de koning van social video: YouTube! Maar vergeet nu ook Twitter niet. Als groeiend video marketing platform met een eigen native videospeler, zijn ze bereid om de komende jaren een volledig online mediaplatform te worden. Het bewijs ligt er. De toekomst van online marketing komt in de vorm van video.

Zorg dus voor video budget en start zo snel mogelijk met geanimeerde explainer video’s!

Want ieder schaap weet: Who falls behind is left behind.

Alle informatie overzichtelijk in 1 whitepaper?

Bovenstaande tips hebben we samengevat in 1 whitepaper. Download hem gratis!