Hoe animatie jouw leads en conversies kan verhogen
Leestijd: 3 minuten

Het is slim om video in te zetten als marketingmiddel. Maar wat levert het inzetten van video je organisatie dan concreet op? En hoe maak je van video een super conversie- en leadapparaat?

Video is gaaf. Daar is iedereen het wel mee eens, toch? Maar welk soort video heb je nodig voor het verhogen van leads en conversies?

De kans is groot dat je bij het woord ‘video’ direct aan live-action video denkt. Live-action betekent dat er menselijke acteurs aan te pas zijn gekomen. Alleen is live-action vaak erg kostbaar, waardoor velen afhaken bij het idee van video in zijn totaliteit.

Maar veeg video nu niet meteen helemaal van tafel! Kijk eerst eens naar de mogelijkheden van animatievideo’s.

Het voordeel van professionele geanimeerde video's is dat deze gemaakt kunnen worden tegen lagere budgetten dan live-action video’s en ze zijn minder omslachtig om te produceren. Daarnaast is een ander groot voordeel van animatie ook dat ieder element afzonderlijk aangepast kan worden om gericht jouw doelgroep(en) aan te spreken. Doe dat maar eens na met live-action voor hetzelfde budget!

Heb al je schaapjes op het droge: gebruik animatievideo's in je campagnes.

Geïntresseerd in een explainer video?

Leads en conversies verhogen

Maar hoe helpen animatie video’s dan om leads aan te trekken en conversies te stimuleren? Hoe zorg je ervoor dat klanten jouw schaapjes kopen en niet die van de buurman?

Geanimeerde video's doen wonderen wanneer ze op het juiste moment van de customer journey worden ingezet.

Het geheim is om de belangrijkste momenten in de customer journey te identificeren en videocontent te leveren die hen helpt bij elke stap - helemaal tot aan de aankoop (en daarna!).

Laten we eens kijken hoe jij die conversies kunt stimuleren en leads kunt aantrekken door animaties te gebruiken.

Maak content die je klanten aanspreekt

Je kunt geen video content maken als je niet weet wat je klanten nodig hebben. De inhoud van je video moet hen rechtstreeks aanspreken, zodat zij zich kunnen identificeren en meer bereid zijn om te luisteren naar wat je te vertellen hebt.

Gelukkig kun je, zoals we eerder al vermeldden, in animaties de inhoud tot in het kleinste detail aanpassen. Zodat elk afzonderlijk element kan bijdragen om je boodschap over te brengen, geheel passend bij jouw doelgroep. Benieuwd wat je dan allemaal aan kunt passen? Dat is eigenlijk alles: 

 • Karakters
  De personages in de animatie kun je vormen naar jouw kopers persona's. Op deze manier voelt de kijker zich geïdentificeerd met het verhaal en is daardoor meer geïnteresseerd in je boodschap.
 • Boodschap
  Richt je boodschap op de oplossing die je biedt voor het probleem van je doelgroep. Als potentiële klanten op zoek zijn naar informatie komen zij bij jou terecht. Bied ze de informatie aan voordat je hen iets probeert te verkopen. Als ze je nog niet kennen dan maak je ze bewust van jouw aanwezigheid.
 • Visuals
  Je doelgroep moet zich bewust zijn van wie er tegen ze praat, wie de afzender is van de informatie. Zorg ervoor dat er elementen in zitten die jouw merk typeren. Kleuren, tone-of-voice en logo’s tijdens belangrijke momenten in de video.
  Wil je alles zien samenkomen? Kijk eens naar de video die wij maakten voor Bitenny: 

Gedenkwaardige inhoud is een geweldige aanwinst, vooral wanneer je digitale campagnes maakt: je toekomstige leads en klanten zien elke dag honderden reclames van verschillende bedrijven. Als je ervoor zorgt dat ze jouw video onthouden, dan heb je een voorsprong!

Alle informatie overzichtelijk in 1 whitepaper?

Bovenstaande tips hebben we samengevat in 1 whitepaper. Download hem gratis!