Hoe wordt een animatie gemaakt?
Leestijd: 5 minuten

Ben je ook zo dol op die gave geanimeerde explainer video’s/uitleg animaties die elk bedrijfsidee gemakkelijk uitleggen? En ken je ook alle marketing voordelen die ze je onderneming op kunnen opleveren?

Ja? Dan ben je vast ook nieuwsgierig naar hoe deze animatiefilms gemaakt worden!

In dit artikel delen we het proces van het maken van een explainer video: van het eerste script en het storyboard tot de geluidsproductie. Hiervoor hebben we een infographic gemaakt die het hele proces stap-voor-stap uitlegt.

Zie je hoe elke stap van het productieproces samenwerkt om een uitleg animatie te maken? Om het beste resultaat te krijgen is het belangrijk dat al deze onderdelen perfect met elkaar samenwerken. Dit stapsgewijze proces is van toepassing is op elke marketing video.

Laten we dan nu een aantal explainer video’s uit onze stal bekijken. Ze zijn alle drie gemaakt met totaal verschillende animatietechnieken, maar delen hetzelfde productieproces dat we je hierboven hebben laten zien:

Geïntresseerd in een explainer video?

Ook helemaal enthousiast om meer te weten te komen over een geanimeerde videoproductie? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@sheepanimation.com of bel +31 (0)10 848 5488.

Alle informatie overzichtelijk in 1 whitepaper?

Bovenstaande tips hebben we samengevat in 1 whitepaper. Download hem gratis!