Blog title here please :D
Leestijd: 5 minuten
[nl]-->

Omdat een geanimeerd logo een quick win is, daarom! Iedereen weet dat een logo een cruciale rol speelt in het bepalen van merkwaarde, denk maar aan de big sheeps zoals Heineken, Mcdonalds en Albert Heijn. Beweging toevoegen aan je logo laat jouw bedrijf met kop en schouders uitsteken boven je concurrenten.

Wat is een geanimeerd logo? Een geanimeerd logo gaat een stap verder dan de statische logo’s die je overal om je heen ziet. Een statisch logo is stilstaand beeld, zoals je bijvoorbeeld vaak op websites ziet.

In een geanimeerd logo voegt een animator bewegende effecten toe aan het logo. Dat begint bij een eenvoudig dynamisch effect, zoals de animatie van ons eigen logo hieronder.

Het animeren van je logo is een extra kans is om jouw merkidentiteit, jouw verhaal over te brengen.

Een risico is dat je je laat leiden door het kostenplaatje (dat overigens reuze mee kan vallen) en je logo animatie niet de aandacht krijgt die noodzakelijk is. Een voorwaarde voor een succesvolle logo animatie is om deze te laten maken door een ervaren animator. Dat is niet zonder reden. Een ervaren animator is bekend met SVG animaties en andere concepten en voorkomt dat jij je geld verspild aan een animatie die je niet goed kunt gebruiken.

Voordelen van een geanimeerd logo

Inmiddels hebben veel grote bedrijven geïnvesteerd in logo animaties. Geven ze daarbij veel geld uit voor iets dat weinig tot niets opbrengt?

Een mooi voorbeeld is de logo animatie van Google. Google is fan van animaties en gebruikt dit op een effectieve manier om zichzelf en zijn diensten te presenteren.

Iedereen is het er wel over eens dat zo’n logo animatie er fancy uitziet, maar zijn de looks het enige voordeel? Volgens ons niet.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Meer lezen

1. Onderscheid je van de massa

Het is lastig uniek te zijn in de zee van bedrijven en ondernemingen. Veel bedrijven hebben logo’s of namen die op elkaar lijken. Daarom moet je ervoor zorgen dat jij met kop en schouders boven het maaiveld uitsteekt. Zorg voor zo min mogelijk kleine details en passende kleuren.

Het menselijk oog is vatbaar voor beweging en aandacht heb je daarmee direct te pakken.
Door speciale effecten en animaties aan je logo toe te voegen, laat je een blijvende indruk achter bij mensen. Je logo onderscheid zich zo van andere (statische) logo’s.

2. Een logo animatie trekt de aandacht

We leven in een tijd waarin aandacht schaars is. De term aandachtseconomie heb je vast wel eens voorbij horen komen. Het is geen verrassing, een gebrek aan aandacht is een wijdverspreid fenomeen. In 2015 brachten onderzoekers van Microsoft een studie naar buiten waarin iets opvallends naar buiten gebracht werd:

Wij mensen hebben inmiddels een kortere aandachtsspanne dan een goudvis.

Dan laten we onze Sheep even buiten beschouwing ;-). Maar we weten allemaal dat dit waar is...

Hoe snel swipe jij naar een volgende story op Instagram? Of het volgende schaap op Tinder? Youtube verplicht je daardoor zelfs om voorafgaand aan een video eerst 15 dodelijk trage seconden (we’ve all been there…) naar een reclame te kijken voordat je de video kunt zien die je wilt zien.

Je moet dus alles uit de kast halen om aandacht van je gebruiker te trekken. En een van de beste dingen die je voor je bedrijf en herkenning ervan kunt doen, is een catchy logo animatie.

Zoals je net al zag, bepalen de eerste seconden (of zelfs fracties van seconden!) hoe men jouw product en merk ervaart. Eerlijk is eerlijk: dit is niet makkelijk. Dus alles dat bij kan dragen aan die focus, moet je aangrijpen. Als je logo on top is, dan neemt men je bedrijf serieus. Je stijgt in autoriteit waardoor men luistert naar wat je te vertellen hebt.

Weet dat je (potentiële) klanten je merk zullen onthouden als je vanaf het begin een sterk signaal afgeeft.

3. Logo animatie communiceert effectief

Mensen identificeren zich met een merk als deze een sterk een eenduidig verhaal vertelt. Wanneer je (potentiële) klant een geanimeerd logo ziet, dan voelt deze zich aangetrokken tot jouw merk. Combineer je dat met het juiste verhaal of brand story dat je wilt verkondigen, dan doet dat wonderen voor je bedrijf.

Dit laat ook weer zien hoe belangrijk het is dat je merkuitingen de juiste boodschap verkondigen. Het is werk voor een professional.

Besef je ook dat klanten een groot deel van hun tijd op internet doorbrengen. Adverteren op internet is dus een no-brainer en biedt je grote flexibiliteit. Je geanimeerde logo kun je dan bijvoorbeeld inzetten in advertenties die naar een landingspagina leiden. Daar krijg je dan de kans om meer van je dienst of product te laten zien.

Je hebt vast wel gezien dat marketeers geanimeerde explainer video’s gebruiken om een boodschap te verkondigen. Een geanimeerd logo sluit hier naadloos op aan en vergroot de boodschap van je merk.

Logo Animatie is Next Level

Als je serieus aan je merk bouwt, ontkom je er niet aan om tijd en geld te steken in een herkenbaar en passend logo. Door je logo te animeren breng je je logo automatisch al naar een hoger level.

Er zijn (volgens ons te) veel bedrijven met een matig logo dat niet uniek is, te veel detail heeft, gedateerd is enz. Als ondernemer is dit een kans voor jou en je bedrijf. Zorg ervoor dat je sneller bent dan jouw concurrenten en stijg boven hen uit met een top logo ontwerp en animatie.

Een logo animatie is als laaghangend fruit, pluk het!

Je bent nu wellicht wel nieuwsgierig naar de kosten van een logo animatie? Dat vertellen we je graag (en het is minder dan je denkt!). Neem vrijblijvend contact met ons op: +31 (0)10 848 5488 of mail naar info@sheepanimation.com

Mééér lezen?

Blog link

Blog link

Blog link

Klaar voor je eigen animatie?

Voel je vrij om een gratis consult met één van onze sales schapen te boeken. Die geeft jou het beste advies en helpt jou met je keuze zodat jij het meeste uit jouw toekomstige animatie kan halen.

Boek een gratis consult