Blog title here please :D
Reading time: 15 minutes

Een video die niemand ziet is een verloren investering. Daarom moet je ervoor zorgen dat je doelgroep je video’s kan vinden. Hoe doe je dat? Door de SEO van je video’s te verbeteren. Zo maak je je video’s aantrekkelijk voor de zoekmachine.

Video’s trekken steeds meer de aandacht van Google als het gaat om zoekresultaten. Deze komen zelfs boven de betaalde zoekresultaten. Een video op je website verdrievoudigt(!) de kans dat je website door de zoekmachine wordt gelinkt. Animaties en video’s die dan ook nog gericht zijn op de behoeften en de wensen van je doelgroep trekken organisch ook de aandacht. Men blijft langer op je website wat Google (en andere zoekmachines) ook weer meeneemt in een positieve ranking van de zoekresultaten.

Wat zijn dan de punten die je moet verbeteren?

  • Een nauwkeurige beschrijving
    Zorg dat je een korte en omvattende beschrijving hebt die slaat op de video. Voeg hier ook de nodige tags aan toe die de zoekende doelgroep gebruikt.
  • Een pakkende titel
    Zorg ervoor dat de video een pakkende titel heeft, vergeet daarbij het ‘hoofdzoekwoord' niet waar de video over gaat
  • Publiceer de video juist
    Zet de video op je YouTube-kanaal en op de belangrijkste plaats van je website, bijvoorbeeld op een specifieke landingspagina. 

Maar waarom moet ik de video op YouTube plaatsen? Ik hoor het je denken. YouTube is onderdeel van Google en zorgt voor een extra boost. YouTube werkt als een soort eigen marketing eenheid en wordt eerder gepushed in de Google resultaten. Kijkers die je inhoud op YouTube ontdekken door middel van interne zoekopdrachten, willen misschien meer weten over je merk, product of dienst en volgen dan de CTA die in de video staat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis.

Meer lezen

Wees op het juiste moment op de juiste plaats

Je kunt veel knippen, scheren en borstelen aan een sheep animatievideo, maar als er verder geen strategie achter zit dan verspil je eigenlijk al je energie, tijd en geld.

Leer van waar en wanneer je video’s het beste presteren en pas je video daar op aan.

Ze zeggen dat de conversie op een landingspagina met 80% stijgt wanneer er een animatie op staat. Dat komt omdat mensen visueel zijn ingesteld en tegenwoordig steeds meer video’s kijken dan teksten lezen.

Naast meer conversies op een landingspagina zorgen animaties er ook voor een hogere openings rate van je emailing. Om je een idee te geven: een mailing met het woord ‘video’ in de onderwerpregel wordt 65% keer meer geopend.

In de huid van je klant kruipen door effecten te meten is super handig en zal voor veel inzichten zorgen. Succes komt wanneer de video op de juiste plaats en op het juiste moment gepubliceerd is.

Geef je geanimeerde video's een boost

Geanimeerde content helpt je om meer sales te doen, maar niet elke video content is hetzelfde. Zo heb je bijvoorbeeld uitleganimaties, logo animaties en advertentie animatie. Elk van dit soort animaties heeft zijn eigen doel. Zorg er bij het maken van een animatie (of video) voor je met een productieteam werkt dat in staat is om de resultaten te leveren die je nodig hebt. Of dat nu het creëren van merkbekendheid is of het verzamelen van leads.

Er zijn enkele websites waar je eenvoudig een animatie video kunt maken met vooraf gemaakte illustraties en animaties. Maar als je echte marketingresultaten wilt behalen, moet je professioneler denken. Je kunt bijvoorbeeld een video maken die gemaakt is met vaste sjablonen die in principe hetzelfde zijn voor elk bedrijf, of je kunt een gepersonaliseerde video laten maken die de boodschap en de waarden van je merk communiceert, zoals deze:

Alleen een video van hoge kwaliteit levert resultaten van hoge kwaliteit.

Een videoproductieteam met de juiste professionals en een goed portfolio moet de juiste keuze zijn voor alle bedrijven. Gelukkig zijn er veel opties die bij elk budget passen, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Overigens is dat een van de redenen waarom wij met Sheep Animation zijn gestart!

Laten we het samenvatten

Je wilt dat je bedrijf meer leads krijgt en meer conversies genereert. Toch? Video content is de beste manier om dit te doen zolang je altijd een strategie toepast. Als je gaat investeren in geanimeerde video content, moet je het goed doen.

Leer meer over de customer journey van jouw target doelgroep: begrijp wat hun behoeften en pijnpunten zijn en wees je bewust van elke stap die ze nemen. Vanaf het moment dat ze zich bewust worden van uw merk tot het moment dat ze de aankoop doen. Gebruik die informatie in je voordeel.

Zorg ervoor dat je video de doelgroep rechtstreeks aanspreekt. Dit zorgt ervoor dat zij zich kunnen identificeren en het helpt je om merkwaarde op te bouwen. Vergeet ook niet om je video op de juiste plaats en op het juiste moment te publiceren. Je wilt dat je publiek de video vindt wanneer het het nuttigst is voor hen. Inbound marketing op zijn best!

Ben je klaar om met mert animaties te starten? Onze schapen staan voor je klaar en denken graag met je mee! Gratis en voor niets.

Mééér lezen?

Blog link

Blog link

Blog link

Klaar voor je eigen animatie?

Voel je vrij om een gratis consult met één van onze sales schapen te boeken. Die geeft jou het beste advies en helpt jou met je keuze zodat jij het meeste uit jouw toekomstige animatie kan halen.

Boek een gratis consult