Animatie laten maken?

Wij weten wat de kracht van bewegende content is, maar we begrijpen ook dat niet iedereen daar het budget voor heeft. Om niet te bezuinigen op kwaliteit besloten wij om het productieproces helemaal om te gooien en animatie voor iedereen beschikbaar te maken.

Hebben wij écht een animatie nodig?

Als je vraagt waarom je deze service nodig hebt moeten we toch eens met je praten. Je stelt namelijk niet de juiste vraag. De vraag die je moet stellen is namelijk: 'Hoeveel kost het onze organisatie om niet in video te investeren?' We zeggen dit omdat video keer op keer een van de krachtigste groeimotoren voor bedrijven is gebleken.

49%

Bij marketeers die video inzetten, groeit hun omzet met 49% in vergelijking met  anderen

88%

Websitebezoekers brengen 88% meer tijd op een pagina door wanneer een video aanwezig is.

95%

Met video maak je 95% meer kans om vetrouwen op te bouwen met de kopers.

Voorbeelden van onze animaties

Klik op de afbeelding om de animatie te bekijken!

Wat kost een animatie?

Animatie is altijd maatwerk en er zijn vele mogelijkheden in de uitwerking. De kosten van je project kunnen sterk variëren op basis van verschillende factoren waaronder (maar niet beperkt tot) het aantal animaties, de stijl, complexiteit van het verhaal, duur van de animatie en aantal overlegsessies.

Dat gezegd hebbende, beginnen de 2D-animatiepakketten (gemiddeld) bij €1.495 en eindigen bij €7.500 voor een over-the-top animatie. Wij hebben dit makkelijker gemaakt om 3tal voordelige pakketten te bedenken die voor bijna elke situatie geschikt zijn.

Hoe verloopt het animatie proces?

Hoe maken wij een animatie voor je klaar en waarvoor en wanneer hebben wij jouw input nodig? Hieronder lees je in het kort de aanpak van onze sheep!

1. Intake

We communiceren doormiddel van (video)bellen en e-mail om zo de snelheid van de productie er lekker in te houden.

2. Concept

Op basis van ons intake gesprek maken wij voor jouw een script en een bijbehorend storyboard.

3. Akkoord!

Nadat jij het script en het storyboard hebt goedgekeurd starten we met het maken van de illustraties. Daarna gaan we animeren en een voice-over voor je bestellen.

4. Fine tunen

Bijna klaar! Wij sturen je de animatie toe, alles is nu een mooi geheel. Heb je nog feedback? Geef deze dan gerust aan ons door, dan zullen we deze er zo snel mogelijk in verwerken.

5. Show it!

Nu is de animatie helemaal klaar om aan de wereld te laten zien, als een pasgeboren lammetje... Je kunt 'm nu publiceren! (Heb je hier moeite mee? Neem dan contact met ons op).

Het perfecte script schrijven voor een animatie?

In onze whitepaper leren wij jou om de beste tips en tricks voor het schrijven van een script. Zodat jij, zelfs zonder ervaring, de beste scripts schrijft.

Meest gestelde vragen

Wat is de ideale lengte voor een animatie?

De ideale lengte voor een animatie is afhankelijk van je doelstelling. Wil je de animatie voor promotiedoeleinden inzetten op social media dan moet je onder de 60 seconden blijven. Wil je een proces of een idee uitleggen dan kun je het beste binnen 90 tot 180 sec blijven. Wij adviseren je altijd aan de hand van je doelstellingen en het platform waar op je het verhaal wilt vertellen.

Wat is de formule voor het creƫren van een geweldige animatie video?

Geweldige animatie = Duidelijke boodschap + juiste illustraties + mooie voice-over + muziek en geluidseffecten + top animator!

Mag ik zelf een storyboard of voice-over tekst aanleveren?

Natuurlijk mag je een script en storyboard aanleveren. Deze bestuderen wij en geven je feedback of deze geschikt is voor een animatie en of je daarmee jouw doelstellingen kunt bereiken. Bij Sheep Animation maken wij alleen animaties waar wij zelf ook aan het script mogen werken. Dit is om ervoor te zorgen dat het eindresultaat altijd goed genoeg is.

Als ik meer animaties afneem, wordt het dan goedkoper?

De antwoord is JA! Maar dat is alleen mogelijk als je de opdrachten tegelijk verstrekt. Zo kunnen wij een aantal posten met elkaar combineren om de kosten te besparen. Denk hierbij aan een voice-over opname die tijdens dezelfde sessie opgenomen kan worden. Als je voor een eigen beeldtaal kiest worden je vervolg animaties altijd goedkoper omdat de beeldtaal reeds ontwikkeld is en hergebruikt kan worden. Een vereiste is wel dat je niet van onderdelen afwijkt.

We staan voor je klaar!

Weet je nog niet welke animatie bij jou past of twijfel je nog ergens over?
In een kort gesprek van 15 minuten adviseren wij jou gratis en voor niets.