Is animatie een goede investering?
Leestijd: 4 minuten

Wanneer bedrijven gaan nadenken om video in hun marketingmiddelen toe te voegen, zijn ze meestal van mening dat live-action-video de juiste keuze is. Daarna realiseren zij zich dat dit meestal grote budgetten en groooooote productieteams vereisen. Dacht jij dat ook? Dan vergis je je toch, want niet alle marketing video's zijn moeilijk en duur om te maken!

De oplossing: animatievideo’s!

Professionele geanimeerde video's kunnen tegen lagere budgetten gemaakt worden en zijn minder omslachtig om te produceren. En op magische wijze kan elk element in de animatie afzonderlijk aangepast worden om gericht jouw verschillende doelgroepen aan te spreken. 

Maar hoe helpen ze dan om  leads aan te trekken en conversies te stimuleren? Geanimeerde video's doen wonderen wanneer ze op het juiste moment van de customer journey worden ingezet. Het geheim is om de belangrijkste momenten in de customer journey te identificeren en videocontent te leveren die hen helpt bij elke stap - helemaal tot aan de aankoop (en daarna!).

Laten we eens kijken hoe jij die conversies kunt stimuleren en leads kunt aantrekken door animaties te gebruiken!

Geïntresseerd in een explainer video?

Maak content die je klanten aanspreekt

Je kunt geen video content maken als je niet weet wat je klanten nodig hebben. Uw inhoud moet hen rechtstreeks aanspreken, zodat ze zich geïdentificeerd voelen en meer bereid zijn om te luisteren naar wat je te vertellen hebt.

Gelukkig, zoals we eerder vermeldden, kun je in animaties de inhoud tot in het kleinste detail aanpassen - zodat elk afzonderlijk element kan worden gepland om je boodschap over te brengen. Alles kan worden aangepast:

  • Karakters:
    De personages in de animatie kun je vormen naar jouw kopers persona's. Op deze manier voelt de kijker zich geïdentificeerd met het verhaal en daardoor meer geïnteresseerd zijn in je boodschap.
  • Boodschap:
    Richt je boodschap op de oplossing die je biedt voor het probleem van je doelgroep. Als potentiële klanten op zoek zijn naar informatie komen zij bij jou terecht. Bied ze de informatie aan voordat je hen iets probeert te verkopen. Als ze je nog niet kennen dan maak je ze bewust van jouw aanwezigheid.
  • Visuals:
    Je doelgroep moet zich bewust zijn van wie er tegen ze praat, wie de afzender is van de informatie. Zorg ervoor dat er elementen in zitten die jouw merk typeren. Kleuren, tone-of-voice en logo’s tijdens belangrijke momenten in de video.

Wil je alles zien samenkomen? Kijk eens naar de video die wij maakten voor Bitenny: 

Dit allemaal bij elkaar zal ervoor zorgen dat je doelgroep de boodschap onthoudt. Een ding dat alle animaties hebben, ze blijven in het geheugen van je doelgroep!

Gedenkwaardige inhoud is een geweldige aanwinst, vooral wanneer je digitale campagnes maakt: je toekomstige leads en klanten zien elke dag honderden reclames van verschillende bedrijven. Als je ervoor zorgt dat ze jouw video onthouden, dan heb je een voorsprong!

Alle informatie overzichtelijk in 1 whitepaper?

Bovenstaande tips hebben we samengevat in 1 whitepaper. Download hem gratis!